


تجمع کارگران در این هفته، هر روز از ساعت 9 صبح تا دو بعدازظهر برگزار شده است. در این تجمع چند روزه، شماری از همسران کارگران نیز حضور دارند.
این کارگران با شعارهای "زندگی، معیشت، حق مسلم ماست" و "وعده دروغین نمیخواهیم، کاغذ و امضا نمیخواهیم" و با به صدا درآوردن سوتهای ممتد، خواهان رسیدگی مسئولان دولتی به خواستههای خود هستند.
در گفتوگویی که با محسن دانشور، دبیر شورای اسلامی کار کارخانجات مخابراتی شیراز (ITI) داشتم، وی اعلام کرد حدود 400 نفر از پرسنل این کارخانه 26 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
به گفته دانشور، این پرسنل و کارگران که دارای دستکم 20 سال سابقه کار هستند، خواهان "اجرای مصوبات دولت درباره این کارخانه، بازنشستهشدن، پرداحت حق سنوات و حقوق و مزایا" هستند.
هیأت دولت در دور دوم سفر استانی خود به شیراز دستور داد تا مشکلات این کارخانه با واگذاری پروژههای مختلف از سوی وزارتخانههای صنایع و معادن، ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفاع از پشتیبانی نیروهای مسلح به آن برطرف شود.
هیات دولت همچنین طی مصوبهای اعلام کرد بخشی از مطالبات کارگران از محل صندوق حمایت از واحدهای صنعتی پرداخت شود.
با این حال کارگران این کارخانه میگویند تنها بخشی از مصوبه هیأت دولت توسط وزارت صنایع اجرا و گوشهای از مطالبات کارگران پرداخت شده اما 26 ماه از حقوق آنان همچنان پرداخت نشده است.
دانشور افزود: "کار در این کارخانه بهطور رسمی، جزو مشاغل سخت و زیانآور تلقی شده که باید با 20 سال کار بازنشسته شوند. اما پرسنل این کارخانه که 20 سال سابقه کار دارند، متأسفانه بازنشسته نميشوند."
خودکشی و طلاق، پیامد بحران کارخانه مخابراتی
محسن دانشور همچنین گفت یک و سال و نیم پیش یکی از کارگران این کارخانه به دلیل مشکلات اقتصادی، خودش را در کارخانه دار زده است.
به گفته وی در خانوادههای پرسنل این کارخانه به دلیل مشکلات اقتصادی، 70 مورد طلاق نیز رخ داده است.
کارخانجات مخابراتی ایران در سال 1345 با مشاركت وزارت پست و تلگـراف و تلفن (ارتباطات و فناوري اطلاعات کنونی) به نسبت 30 درصد، بانك توسعه صنعتي به نسبت 30 درصد و شركت زيمنس آلمـان به نسبت 40 درصد بهصورت شركت سهامي خاص در شيراز راهاندازی شد.
محسن دانشور گفت: "کارخانه ITI یک کارخانه دولتی بود که سیستمهای مخابراتی دولت را تأمین میکرد که پس از اجرایی شدن اصل 44، این کارخانه نیز خصوصی شد."
به گفته رئیس شورای اسلامی کار کارخانه ITI، این کارخانه پس از خصوصی شدن به علت سوء مدیریت، دچار بحران شد.
وی افزود: "ما در همان زمان که این کارخانه خصوصی شد، پروژه کارت ملی سوخت را انجام دادیم کا شاید نسلهای بعد از این کار ما بهره ببرند اما خود ما متأسفانه هیچ بهرهای نبردیم."
دانشور گفت: "مخابرات باید به این کارخانه، کار ارجاع میداد، این کارخانه، کارخانهای نبود که کارهای کوچکی انجام دهد। باید مانند گذشته کارهای بزرگ از طرف دولت به این کارخانه واگذار میشد اما متاسفانه مخابرات به دلیل واردات کالاهای چینی به ما کار نمیدهد."
در همین بار : ایسنا، دویچه وله